Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Nabokova_2metodichka3kurs.doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
867.33 Кб
Скачать

1.1.10. Infinitive as Parenthesis

  1. Ти здаєшся хворим. Чому б, про всяк випадок, не записатися на прийом до терапевта, щоб упевнитися, що в тебе немає нічого серйозного?

  2. Як повідомляють, на околицях були помічені дикі ведмеді. Про всяк випадок, якийсь час не дозволяй дітям гуляти у лісі.

  3. «Підводячи підсумок, – сказав Едвард, – найкращі вечірки можливі з найчуднішими людьми у найдивніших місцях у найнезвичайніший час.

  4. Як не дивно, але після тієї події наші відносини навіть покращилися. Вона розкрила нас обох з кращої сторони.

  5. «Те, що до нашої поради не прислухалися, було, м’яко кажучи, сумним, тому що, врешті-решт, усім довелося заплатити за невдачу».

  6. Як ти міг так з нею повестися! Я просто шокована, м’яко кажучи.

  7. Простіше кажучи, я хочу, щоб ти негайно забрався з цього будинку. І я тебе запевняю, що я простежу за тим, щоб тобі більше ніколи не дозволили переступити цей поріг.

  8. Коли це з’явилося у заголовках газет, Мері була, м’яко кажучи, не в захваті. Вона не очікувала, що цю історію буде розголошено.

  9. «Коротше кажучи, вони почали зустрічатися, і тепер щасливі у шлюбі, і я не можу не радіти, коли бачу свою дочку задоволеною».

  10. Коротше кажучи, далі відбулася нетривала бесіда, з якої стало зрозуміло, що вони не мали жодного уявлення про те, хто я є. І, нічого й казати, що вони наполягли на тому, щоб я розповів якнайбільше про себе.

  11. Їхати через місто було, м’яко кажучи, зубним болем. Рух був не просто інтенсивним, а божевільним. Автомобілісти рухалися тільки вперед, ледве виявляючи люб’язність, не говорячи вже про таксистів, які вклинювалися як їм заманеться. Більш того, ми 2 години витратили на те, щоб знайти місце для паркування. Нам довелося зупинитися у «Макдональдсі», щоб купити що-небудь поїсти, тому що це був єдиний спосіб скористатися їхньою стоянкою.

  12. Як пройшло знайомство твого хлопця з твоїми батьками? – Він пролив червоне вино на килим, образив мою матір і, на довершення до всього, розбив мою улюблену вазу.

  13. Він був відмінним керівником, але, по правді кажучи, ми всі його трохи побоювалися.

  14. Малоймовірно, що йому випаде така доля: почнемо з того, що він дійсно талановитий.

  15. «Сполучені Штати можуть розповісти все про недоліки британців, не говорячи вже про росіян». (А.Х. Шульцбергер)

  16. «Здатність спрощувати – означає вміти усувати непотрібне для того, щоб потрібне могло заговорити». (Ганс Хофман)

  17. «Само собою зрозуміло, що всі міністри оборони у воєнний час ухвалювали помилкові рішення». (Біл Крістол)

  18. «Як не дивно, світловий світ – це світ невидимий; світловий світ є те, чого ми не бачимо. Наші очі з плоті бачать лише ніч». (Віктор Гюго)

  19. «Існує багато різних видів радіоактивних відходів, і в кожного з них свій період напіврозпаду, про всяк випадок і для спрощення ситуації я засновую свої розрахунки на найгіршому із лих, тобто на плутонії». (Девід Брауер)

  20. «По-перше, ви повинні розуміти, що будь-яка ідея, прийнята розумом, автоматично перетворюється у певного роду дію. На це можуть знадобитися секунди, хвилини або більш тривалий строк, але ідеї завжди викликають певну реакцію». (Скот Рід)

  21. «Ми припускаємо, насамперед, що людина є, принаймні, настільки ж складною за своєю внутрішньою структурою, як і мова, якою вона розмовляє, а якщо ні, то як вона може говорити мовою, яка є складною?» (Кенет Л. Пайк)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]