Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
укр. мова проф спрямув. лекц.2011.doc
Скачиваний:
421
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
909.82 Кб
Скачать

Автобіографія вчителя

Автобіографія — це життєпис якої-небудь особи, складений нею самою. При написанні автобіографії використовуються мовні засоби різних стилів мови. Деякі автобіографії є публіцистичними для літератури творами (наприклад автобіографія К. І. Чуковського). Часто ми стикаємося з необхідністю написати автобіографію як діловий документ, призначений для адміністративних установ. У подібного роду автобіографіях недоречні епітети, метафори, розмовна і просторічна лексика та таке інше.

Автобіографія

Я, Шевченко Ірина Василівна, народилася 5 січня 1975 року в місті Сватове, Луганської області, в сім'ї вчителів.

У 1982 році пішла в 1 клас СШ № 2, міста Сватове. Її успішно закінчила в 1992 р.

З 1992 по 1997 роки вчилася в Луганському педагогічному інституті на філологічному факультеті, відділенні вчителів української мови і літератури.

З 1997 року працюю вчителем української мови і літератури в СШ № 8 міста Сватове.

Заміжня. Маю склад сім'ї:

Чоловік – Шевченко Данило Миколайович, в 1970 року народження, програміст комп'ютерного центру «Спеціаліст» місто Сватове.

Син – Шевченко Іван Данилович, 1993 року народження, що вчиться 9 класу СШ № 2, місто Сватове.

Дочка - Шевченко Ніна Данилівна, 1998 року народження, учениця 4 класу СШ № 2, міста Сватове

Моя адреса:

вул. Артема, 123

місто Сватове, 92600

Луганська область

Тел. 8-099-305-67-05

Дата                                                                                    Підпис

Як показує цей зразок автобіографії, що складнощів написання автобіографії ніяких немає. Все написано як би за одним шаблоном: коротко, конкретно і нічого зайвого. Сподіваємось, що даний зразок автобіографії допоможе вам в написанні вашої автобіографії на українській мові. Успіхів вам!

Директору ТОВ "КРАЗ" Светлову І. Ф.

Шилова Богдана Степановича,

який проживає за адресою:

49000, м. Дніпропетровськ, ж/м Перемога-6, буд. 1, кв. 12

Заява

Прошу прийняти мене на роботу з 15 лютого 2010 року на посаду механіка до цеху № 3. Медичних протипоказань для цієї роботи не маю.

12.02.10 р.                      Шилов Б. С.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Характеристика (зразок) учня 10 класу

 

 

 

Характеристика Сидорова Миколи Тимофійовича, 1986 року народження, учня 10-А класу ЗОШ № 1 м. Сватове

 

Сидорова Микола навчається у ЗОШ № 1 м. Сватове з першого класу. Зарекомендував себе як (старанний, дисциплінований, працелюбний, уважний) учень Володіє учбовим матеріалом на (високому, достатньому, середньому, низькому) рівні. Навчається (в повну міру своїх сил, не в повну міру своїх сил, потребує постійного контролю, не виявляє зацікавленості до навчання, навчається погано). Має довільну (зорову, слухову, механічну, змішану) пам'ять, (гарно, бобре, швидко, повільно) запам'ятовує учбовий матеріал. Виявляє (логічне, образне, конкретне, творче) мислення. Має здібності до вивчення (вказати предмети). На уроках завжди (уважний, активний, байдужий, виконує домашні завдання, допомагає товаришам). Має добрий загальний розвиток. Багато читає.

 

До виконання громадських доручень ставиться (сумлінно, дбайливо, недбало). Був обраний (вказати громадську посаду). Брав активну участь (у громадському житті школи та класу, у роботі учнівського самоврядування, у культмасових заходах, у спортивному житті школи). Був учасником (шкільної, міської, обласної) олімпіади/конкурсу/турніру, нагороджений (дипломом, почесною грамотою. медаллю). (Скромний, веселий, товариський, стриманий, врівноважений, розсудливий, дисциплінований, самостійний, піддається чужому впливу). Правила поведінки (завжди свідомо виконує, виконує не завжди, виконує на вимогу вчителя, ігнорує, має порушення дисципліни, схильний до протиправної поведінки). Користується повагою серед викладачів. Має авторитет серед товаришів. Має багато друзів, підтримує дружні стосунки з багатьма учнями.

 

Батьки приділяють належну увагу вихованню сина (не приділяють уваги, нехтують вихованням, погано впливають).

 

Характеристика видана для подання у (районний військовий комітет, вищий навчальний заклад, ПТУ тощо).

 

 

 

 

Директор                                                                                               (підпис)

 

Класний керівник                                                                                 (підпис)