Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИДАКТИЧНИЙ МАТЕРІАЛ.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
552.96 Кб
Скачать

8. Порядок взаємодії функціональних і територіальних підсистем та планування роботи Єдиної системи цивільного захисту населення і територій.

1. Порядок взаємодії функціональних і територіальних підсистем Єдиної системи цивільного захисту населення і територій.

Сутність взаємодії при виконанні завдань цивільного захисту міститься в узгодженні і об’єднанні зусиль органів управління сил та засобів ЦО, які задіяні для проведення аварійно-рятувальних робіт в осередках і зонах ураження, як по цілям, завданням, способам їх виконання так і по місцю та часу.

Організація взаємодії по цілям, задачам і заходам міститься у визначенні ролі і місця кожного органу управління, формування в досягненні поставленої мети, виконанні кожного поставленого завдання і проведення кожного наміченого заходу.

Організація взаємодії за способами виконання поставлених завдань і заходів - це визначення порядку використання сил і засобів різного призначення при виконанні завдань і проведені заходів, а також форм маневру ними в ході виконання поставлених завдань.

Організація взаємодії за місцем проведення аварійно-рятувальних робіт складається із узгодження зусиль за напрямками, маршрутами, районами, об’єктами та дільницями рятувальних робіт.

Організація взаємодії за часом – це узгодження зусиль за термінами виконання завдань проведення заходів, а також за іншими тимчасовими показниками.

Організація взаємодії при виконанні завдань цивільного захисту означає: встановлення єдиних сигналів, єдиної системи кодування карт, документів тощо, порядку обміну взаємною інформацією, порядку організації взаємодії територіальних та відомчих сил ЦЗ, створення спеціальної системи зв’язку взаємодії, порядку надання допомоги силами і засобами ЦЗ, а також контролю за виконанням встановленого порядку взаємодії.

Організація взаємодії між органами управління ЄСЦЗ включає: визначення кола виконавців і їх конкретних обов’язків при виконанні заходів ЦЗ; узгодження зусиль виконавців за способами виконання задач, місцем і часом; призначення головних виконавців заходів, які відповідають за безпосередню координацію зусиль сил і засобів ЄСЦЗ залучаються; встановлення єдиних сигналів управління і порядку обміну інформацією між виконавцями, творення зв’язку взаємодії; визначення порядку здійснення контролю за практичною підтримкою взаємодії у ході проведення заходів ЦЗ

Порядок взаємодії між формуваннями в процесі проведення аварійно-рятувальних робіт визначають відповідальні уповноважені керівники робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і особи, які очолюють проведення робіт на відповідних об’єктах (дільницях).

Взаємодія у подоланні наслідків надзвичайних ситуацій організовується через спеціально визначені оперативні групи органів управління (координуючих та постійних).

З метою запобігання надзвичайним ситуаціям, своєчасного і ефективного реагування, у відповідності з розробленим планом, організовується взаємодія органів управління та підпорядкованих їм сил, а саме:

  • визначаються органи управління, які взаємодіють за надзвичайних ситуацій, склад і кількість сил і засобів реагування на надзвичайну ситуацію;

  • погоджується порядок спільних дій сил реагування на надзвичайну ситуацію з визначенням основних завдань, місця, часу і способів їх виконання;

  • розв'язуються питання всебічного забезпечення спільних заходів. що здійснюватимуться органами управління з питань надзвичайних ситуацій ти підпорядкованими їм силами, у тому числі взаємного надання допомоги транспортними, інженерними, матеріальними, технічними та іншими засобами;

  • установлюється порядок приведення до готовності і організації управління спільними діями органів управління з питань надзвичайних ситуацій і сил у процесі виконання завдань.

Залежно від обставин, масштабу, характеру та можливого розвитку надзвичайної ситуації взаємодія організується на регіональному, місцевому та об'єктовому рівні між органами управління (постійним та повсякденним), силами територіальної підсистеми та відповідного рівня органами управління й силами територіальних структур функціональних підсистем, а також силами недержавних підприємств, установ і організацій які беруть участь у виконанні робіт по попередженню та ліквідації надзвичайних ситуацій, під керівництвом відповідної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.