Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка-модуль №1 СМ 121 стр.doc
Скачиваний:
436
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
783.36 Кб
Скачать

Наказ моз України від 08 січня 2004 року № 1 Про удосконалення моніторингу первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини та уніфікації відповідної облікової медичної документації

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.06.2000 р. № 989«Про комплексні заходи щодо впровадження сімейної медицини в систему охорони здоров’я» та з метою упорядкування обліку діяльності закладів загальної практики – сімейної медицини НАКАЗУЮ:

1. Затвердити перелік облікової медичної документації закладу загальної практики – сімейної медицини (додаток 1).

2. Затвердити зразки облікових форм, якими доповнено перелік (додаток2, 3, 4).

3. Визнати такими, що є необов’язковими для ведення в закладах загальної практики – сімейної медицини форми облікової документації (додаток 5).

4. Затвердити форми оперативної інформації моніторингу закладів загальної практики – сімейної медицини стосовно розвитку мережі (додаток 6), кадрового забезпечення (додаток 7), показників діяльності (додаток 8) та ресурсного забезпечення (додаток 9).

6. Центру медичної статистики МОЗ України (Голубчиков М.В.):

6.1. Внести зміни в форми статистичної звітності №17«Звіт про медичні кадри»,№20«Звіт лікувально-профілактичного закладу»та№47«Звіт про мережу, кадри та діяльність медичних закладів»з урахуванням особливостей діяльності закладів загальної практики – сімейної медицини протягом 2004 р.

6.2. Забезпечити інструктаж щодо ведення облікових та звітних статистичних форм закладами загальної практики – сімейної медицини.

6.3. Контролювати ведення в закладах загальної практики – сімейної медицини форм облікової та звітної документації, яка затверджена в установленому порядку МОЗ України.

7. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Севастопольської міської, Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення Київської міської державних адміністрацій:

7.1. Забезпечити облік роботи закладів загальної практики – сімейної медицини відповідно до затвердженого переліку облікової медичної документації, починаючи з 2004 р.

7.2. Сприяти впровадження уніфікованого програмного продукту «Сімейна амбулаторія» в діяльність закладів загальної практики – сімейної медицини, який отримав сертифікат МОЗ України.

7.3. Подавати до науково-методичного центру сімейної медицини МОЗ України оперативну інформацію згідно з додатками 6, 7, 8, 9 за кожне півріччя до 01.08 та 01.02 електронною поштою (e-mail: fammc@moz.gov.ua ) та поштою (01021, м. Київ, вул. М.Грушевського, 7).

8. Науково-методичному центру сімейної медицини МОЗ України (Латишев Є.Є.):

8.1. Проводити аналіз оперативної інформації моніторингу закладів загальної практики – сімейної медицини в місячний термін після її отримання.

8.2. Розробити методичні рекомендації щодо формування оперативної інформації моніторингу закладів загальної практики – сімейної медицини, затвердити їх в установленому порядку та забезпечити ними територіальні управління охорони здоров’я до 01.01.2004 р.

9. Вважати такими, що втратили чинність накази Міністерства охорони здоров’я України від 25.06.2001 р. № 244«Про проведення моніторингу реорганізації первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини» та від 12.07.2001№ 283«Про затвердження медичної облікової документації щодо діяльності закладів загальної практики – сімейної медицини».

10. Контроль за виконанням наказу покласти на заст. Міністра Орду О.М.

В.о. Міністра В.В.Загородній.

Додаток 1 до наказу МОЗ України 08.01.2004 № 1