Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЭДУ 184.doc
Скачиваний:
69
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
1.24 Mб
Скачать
  1. Межи державного втручання в економіку України в сучасних умовах

До меж втручання держави в економіку належать області, де перестає ефективно діяти механізм ринкової саморегуляції і потрібне термінове втручання держави.

По-перше, це правильна організація грошового обігу. В других, надання державою суспільних товарів. Механізм вільного ринку дозволяє задовольняти потреби, що виражаються в грошовій формі, через попит. Однак існують такі потреби, що неможливо вимірити в грошах і перетворити в попит. Мова йде про послуги колективного користування : національна оборона, державне керування, єдина енергетична система, національні мережі комунікацій, охорона суспільного порядку, вакцинація, хлорування питної води і т.д. Тут не обійтися без утручання держави в економіку. По-третє, усунення державою наслідків зовнішніх ефектів. У процесах ринкового виробництва і споживання можуть виникати своєрідні дефекти, що не мають грошового вираження і не фиксируемые ринком. Ці зовнішні ефекти порушують ринкова рівновага й обумовлюють неоптимальний розподіл ресурсів, що робить необхідним утручання держави в економіку.

Функції, виконувані державою по організації грошового обігу, наданню суспільних товарів і усуненню наслідків зовнішніх ефектів, складають максимальні границі його втручання в економіку вільного ринку. Разом з тим ці функції утворять мінімально необхідні границі регулювання реального ринку. Як видно, нерегульованого ринку взагалі не буває, тому що у визначеному впливі з боку держави бідує навіть ідеальний вільний ринок.

Припустимі границі втручання держави в економіку

1. Перерозподіл доходів. Держава вправі втрутитися в перерозподіл доходів, тому що те, що справедливо з позиції ринкового механізму , несправедливо з загальнолюдських норм моралі, порушує право людини на гідне існування в суспільстві.

2. Монополізм і інфляція - це дві важкі "хронічні хвороби" ринкової економіки, що має потребу в проведенні антимонопольної й антиінфляційної профілактики.Суть державної антициклічної політики, або регулювання господарської кон'юнктури, полягає в тому, щоб під час криз і депресій стимулювати попит на товари і послуги, капіталовкладення і зайнятість.

3. Реалізація національних інтересів у світовій економіці (регулювання зовнішньоекономічних зв'язків) припускає проведення державою відповідної зовнішньоторговельної політики, контроль над міжнародною міграцією капіталів і робочої сили, вплив на валютні курси, керування платіжними балансами і багато чого іншого.

Якщо ж держава намагається зробити більше, ніж це потрібно для економікі, - страждають всі. Тоді рано або пізно стає необхідним роздержавлення економіки, рятування її від надмірної державної активності.

  1. Значення товарообмінних операцій для економіки України

Товарообмінні операції — це обмін товарами на еквівалентній основі згідно з конкретними цілями та умовами реалізації угод. Міжнародні товарообмінні операції можуть здійснюватися у формі безпосереднього обміну готовою продукцією, потрібною учасникам відповідної угоди для цілей власного споживання, або у вигляді домовленостей щодо закупівлі товарів, котрі не обов’язково стосуються предмета первинної угоди та використовуються як засіб товарного «урівноваження» угоди.

Товарообмінні операції для України мають велике значення , це пов’язано з особливостями розвитку країни і з тим що в Україні молода економіка і переживає період встановлення.

Взагалі виділяють кілька форм товарообмінних операцій, або зустрічна торгівля:

• Бартерні операції-це обмін певного товару на інший товар без використання грошової форми розрахунків, відповідно до прин¬ципу вартісної еквівалентності обмінюваної продукції. Ці операції призводить до значних збитків в України. Є різні причини, це — фактори цінового та валютного порядку; некомпетентність або корумпованість конкретних відповідальних осіб. Як правило вивозять з території України високоліквідну продукцію чорної металургії, хімічної промисловості. Натомість за бартером ввозяться переважно товари безпосереднього вжитку, взагалі некритичного споживання — продукти харчування, побутові вироби, алкогольна, тютюнова продукція. Отже бартерні операції мають негативне значення.

• Торговельні компенсаційні операції - це такий товарообмін, за якого сторони

здійснюють взаємні поставки кількох товарів (товарних партій) компенсаційні угоди;

-зустрічні закупівлі (офсетні угоди, поставки на комплектацію) Для України з її значними виробничими потужностями подібна форма зустрічної торгівлі, що пов’язана зі спеціалізацією, відкриває ширший доступ до технологічних ринків ЄС, США.;

-викуп застарілої продукції. Якщо Україна виступає імпортером вигоди очевидні: за менші кошти отримує нову, прогресивнішу та ефективнішу техніку;

-операції з давальницькою сировиною. Якщо українська сторона отримує російську нафту, переробляє і повертає її. При цьому частину продукту переробки вона залишає собі як плату за послугу,тоді ця операція має позитивне значення

-авансові закупки. Такий тип угод має позитивне значення. Якщо Україна здійснила

попередні закупівлі продукції то в майбутнього імпортер зобов’язаний в нас закупити продукцію .

• промислові компенсаційні операції (операції «бай-бек», угоди про «розподіл продукції», «експлуатаційну компенсацію). Наша держава, залежно від ситуації, може брати участь у подібному співробітництві і як замовник, і як виконавець.