Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zapiska / Пояснительная записка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
98.3 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ

1. Виконання принципової схеми трубопроводу прийому, перекачки, зберігання та сепарації палива

1.1.Опис принципової схеми

1.2. Команди для виконання принципової схеми

2. Порядок виконання 3d моделі

3. Порядок виконання завдання «Тіла обертання

Література

Вступ

AutoCAD - це системи автоматичного проектування (САПР). Вона відноситься до класу програм CAD (Computer Aided Design), які призначені, в першу чергу, для розробки конструкторської документації: креслень, моделей об'єктів, схем і т. д.

Програма дозволяє будувати 2D і 3D креслення будь-яких призначення та складності з максимальною точністю.

Розробником програми є американська компанія Autodesk, яка є на світовому ринку визнаним лідером серед розробників систем САПР. Назва програми - AutoCAD - утворюється від англійського Automated Computer Aided Drafting and Design, що в перекладі означає «Автоматизоване креслення та проектування за допомогою ЕОМ».

Програма отримала широке поширення вже на початку 90-х років. Тоді це була десята версія і працювала вона на основі ОС MS-DOS. Починаючи з 14 версії, AutoCAD став працювати під ОС Windows, а наприкінці 90-х з'являються 15 версія і наступна - 2000i.

Autodesk AutoCAD 2007 - найпопулярніша у світі система автоматизованого проектування і виготовлення робочої конструкторської і проектної документації. З його допомогою створюються двовимірні і тривимірні проекти різного ступеня складності в області архітектури і будівництва, машинобудування, генплану, геодезії і т.д. Формат зберігання даних AutoCAD де факто визнаний міжнародним стандартом зберігання і передачі проектної документації. Програмне забезпечення AutoCAD 2007 дозволяє просто і ефективно конструювати, візуалізувати, випускати проектну документацію.

Ніколи раніше AutoCAD не пропонував ще таких можливостей для розвитку ваших ідей - починаючи від концептуального дизайну і закінчуючи випуском креслень. Створювати, редагувати і вдосконалювати конструкції тепер можна з використанням реалістичних тел і поверхонь в оновленій середовищі проектування. Об'єднайте ваші ідеї з потужними інструментами малювання, створення тонованих і фотореалістичних зображень, а потім, використовуючи нові функції створення розрізів і плоских видів, втілюйте вашу концепцію в комплект документації. Ви створюєте, досліджуєте, керуєте або налагоджуєте взаємодія, а AutoCAD економить ваш час, бюджет і допомагає уникати помилок.

1. Виконання принципової схеми прийому, перекачки, зберігання та сепарації палива спк «Циклон»

1.1. Опис принципової схеми

Паливна система судновий установки призначена для подачі палива в циліндри головних і допоміжних двигунів. Однак поряд з основним призначенням паливна система повинна забезпечувати:

- прийом і зберігання палива;

- очищення палива від води і механічних домішок;

- безперервну подачу палива до двигунів;

- охолодження форсунок (при використанні для цієї мети палива).

У відповідності з цими завданнями паливну систему умовно можна розділити на ділянки:

- прийому, зберігання та перекачування палива;

- сепарації палива;

- подачі палива до головним і допоміжним двигунів;

- охолодження форсунок.

Комплектація кожної ділянки пристроями, механізмами, трубопроводами залежить від роду палива, використовуваного в двигунах. У зв'язку з цим паливні системи підрозділяють на системи дизельного і важкого палива. Обладнання паливних систем здійснюється в суворій відповідності з Правилами Регістру.

Систему дизельного палива використовують для обслуговування в основному високообертових і середньооборотних двигунів.

Ділянка прийому, зберігання та перекачування служить для подачі палива з берега в суднові цистерни, тривалого зберігання в них палива, перекачування палива з одних ємностей в інші, а також для видачі палива на берег. У цю ділянку входять цистерни основного і аварійного запасу, фільтри, топлівоперекачівающій насос, трубопроводи та арматура.

Прийом палива з берега здійснюють через палубний приймальний трубопровід, що дозволяє приєднувати шланги з будь-якого борту. На пасажирських суднах передбачають спеціальні приймальні станції, відокремлені від інших приміщень. Трубопровід прийому палива повинен бути доведений до днища цистерни з мінімальним зазором.

Для зберігання палива на суднах використовують междудонное простір, бортові цистерни та диптанків. Дизельне паливо завдяки високій якості не втрачає своїх властивостей і не створює особливих труднощів при зберіганні. Низька температура застигання дозволяє йому зберігати текучість при зниженні температури, що забезпечує хороші умови перекачування без підігріву палива в цистернах.

Трубопроводи, по яких паливо забирається з цистерни, забезпечені фільтруючими сітками і запірними клапанами. Клапани встановлюють на цистернах, а для міждонних ємностей на приймальному трубопроводі - вище цистерн.

Паливо з однієї запасної цистерни в іншу і у витратні цистерни перекачує паливоперекачуючий насос. Правила Регістру передбачають установку двох таких насосів, один з яких резервний. В якості резервного допускається використання будь-якого іншого придатного для цього насоса, в тому числі насоса сепаратора. У цьому випадку передбачений обвідний трубопровід. Паливні трубопроводи прокладають з урахуванням забезпечення протипожежної безпеки. Клапани трубопроводів встановлюють у легкодоступних освітлених місцях.

Ділянка сепарації забезпечує подачу палива із запасних цистерн до сепараторів, сепарацію палива і заповнення витратних цистерн.

При дотриманні правил транспортування і зберігання дизельне паливо забруднюється мало і для його очищення від механічних домішок та води досить використовувати сепарацію і фільтрацію, повністю відмовившись від відстою. Тому в даній системі паливо з цистерн запасу направляється безпосередньо в сепаратор, для чого зазвичай використовують навішений на нього насос.

Низька в'язкість дизельних палив не вимагає їх підігріву перед сепараторами.

Соседние файлы в папке Zapiska