Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Гігієна / гігієна / Anna / Гігієн вимоги до житла

.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
24.58 Кб
Скачать

Вимоги:

1.Дотримуватися вимог планування(для 16 і 9 пов.буд.опт.щільність забуд.12.5-15%.повна ізоляція квартир з усіма вигодами проживання з одночасною централізацією всіх побутових служб,місць для відпочинку, спорт.майд.У кварт.мають бути передбачені осн.житл.приміщення-спальні,кімнати денного перебування,допоміжні-ванна,кухня,туалет,передпокій,господарська кладова.Квартири мають бути різні-на 1,2,3,4,5 кімнат.Мінім.житлова площа-9м².)

2Будівельні матеріали:стійкі,пожежо безпечні,фундамент глибокий і заклад.нижче зони промерзання,стіни мають мати неперервний шар гідроізоляції,міжквартирні перегородки мають мати товщину 1.5-2 цеглини,застосування дерев.перекриттів,глиняного змащування,засипки шлаком,звукоізоляційні прокладки з метою заглушення шуму.

3.Сприятливий мікроклімат:т.пов.літом-22-25,зима-19-21,відносна вологість – 40-60,швидкість руху пов. Не більше 0.3,вертик.перепад т не більше 3,горизонт 2.

4.саніт.-техн.устатк.квартир:опалення має забезп.рівномірний розподіл т.,не бути джерелом його забр.,вигідним в експл.,унеможливлювати пожежі і опіки.Освітлення-дост.інтенсивне,рівномірне.юзабезп.правильне утв.тіней,не сліпити,не спотворювати кольорів.Штучне за своїм спектр.складом має Макс.набл.до природного,світловий коеф.1:8,правильна орієнтація вікон.Вентиляція-усувати забруднене пов.і постачати свіже.Неорганізовани повітрообмін-природне провітрювання за рахунок нещільностей у конструкціях і різниці тисків зовні і всередині будинків.Організований-за рахунок вентиляції,яка є природня-відчинені вікна чи фрамуги і штучна-за доп.витяжних систем. Але найсприятливіші умови забезп.кондиціонери.

5.Макс.викор.саніт. техніки

6.Приємне зовн.оформлення.

7.Розташування подалі від промислових підприємств

Вплив:

+гарне житло заб.здорові умови праці,відпочинку, сну,особ.гігієни. – несприятливі умови життя сприяють пошир.грипу,кору,скарлатини,дифтерії,рахіту,ангіни.Побут.шуми поруш.відпоч.,спокій,сон,зниж.продукт.розум.діяльності,висока відносна вологість при високій т.знижує можл.орг-му ефект.випар.піт,низька вологість посилює випаровування вологи з слиз.обол.дих.шляхів,спричинює неприємні відчуття,погірш.фільтрац.здатність слиз.обол. до мікрофлори.Незадовільне освітлення призв.до втоми органа зору,підвищує травматизм,сприяє розвитку короткозорості,знижує працездатність.зниж.газообмін,погіршує склад крові.