Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Testi_po_temakh / Тести по темах-1 / 7.3 Virus Gryp VIL(укр)

.txt
Скачиваний:
19
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
5.46 Кб
Скачать
?
При автопсії померлого наркомана, на шкірі дистальних відділів нижніх кінцівок знайдені багрово-червоні плями, бляшки і вузли (саркома Капоші). Виявлена також гостра пневмонія, викликана пневмоцистами. Для якого захворювання характерні дані зміни?
+СНІД
- Грип
- Кір
- Дифтерія
- Сибірська виразка
?
При розтині трупа хворого, померлого від легеневої недостатності знайдено збільшену легеню з вогнищами темно-червоного, рожево-жовтого кольору "велика строката легеня", некротичний трахеобронхіт. Яким захворюванням найбільш ймовірно страждав хворий?
+ Грипозна пневмонія
- Крупозна пневмонія
- Казеозна пневмонія
- Фіброзний альвеоліт
- Корова пневмонія
?
Чоловік віком 42 роки помер при явищах вираженої інтоксикації і дихальної недостатності. На розрізі тканина легень у всіх відділах строката, з множинними дрібновогнищевими крововиливами та вогнищами емфіземи. Гістологічно у легенях: геморагічна бронхопневмонія з абсцедуванням, у цитоплазмі клітин епітелію бронхів еозинофільні і базофільні включення. Діагностуйте виявлене на секції захворювання:
+Грип
- Парагрип
- Аденовірусна інфекція
- Респіраторно-синцитіальна інфекція
- Стафілококова бронхопневмонія
?
У хворого на шкірі живота, грудної клітки з'явився висип у вигляді розеол і петехий, дрібно крапельний кон'юнктивний висип. Смерть настала при явищах ураження мозку. При мікроскопічному дослідженні секційного матеріалу в ЦНС довгастий мозок, міст, в шкірі і нирках, міокарді знайдений деструктивно-проліферативний ендотромбоваскуліт. Про яке захворювання слід думати?
+Висипний тиф
- Сепсис
- Вузликовий періартериїт
- Системний червоний вовчак
- Бруцельоз
?
У дитини 2 років з'явився катаральний кон’юктивіт, фарингіт, ларинготрахеобронхіт. На слизовій оболонці щік, відповідно нижнім малим корінним зубам, білі плями, а пізніше - крупноплямистий і папульозний висип на обличчі, тулубі, кінцівках. Про яке захворювання слід думати?
+ Кір
- Скарлатина
- Менінгококова інфекція
- Висипний тиф
- Грип
?
При розтині на розрізі легені знайдені множинні вогнища до 2,5 см. в діаметрі неправильної форми, ущільнені, безповітряні, без чітких меж, яскраво-червоного кольору. При мікроскопічному дослідженні в просвіті альвеол знайдені еритроцити, невелика кількість лімфоцитів. Описані зміни характерні для:
+ Грипозної пневмонії
- Крупозної пневмонії
- Геморагічного інфаркту легені
- Коревої пневмонії
- Аспіраційної пневмонії
?
У 30-річного чоловіка, який хворів на гостре респіраторне захворювання та загинув при явищах гострої легенево-серцевої недостатності, під час розтину знайдено фібринозно-геморагічне запалення в слизовій оболонці гортані та трахеї, деструктивний панбронхіт, збільшені легені, які мають строкатий вигляд за рахунок абсцесів, крововиливів, некрозу. Який з перелічених діагнозів найбільш вірогідний?
+Грип.
- Парагрип.
- Респіраторно-синцитіальна інфекція.
- Кір.
- Аденовірусна інфекція.
?
У дитини з'явилася висока температура, дрібно краплинний висип, кон’юнктивіт. Помер від пневмонії, що приєдналася. При гістологічному дослідженні легень знайдені ендо-, мезо-, панбронхіт і гігантоклітинна пневмонія. Для якого захворювання характерні знайдені зміни?
+Кір
- Скарлатина
- Крупозна пневмонія
- Дифтерія
- Повітряна віспа
?
Хворий з пересадженою ниркою одержував імуносупресорну терапію, помер від інтоксикації. При морфологічному дослідженні в легенях, нирці, підшлунковій залозі знайдено гігантські клітини з великими ядрами і світлою каймою, що нагадує око сови. Назвіть захворювання.
+ Цитомегалія
- Туберкульоз
- Сифіліс
- Лепра
- Чума
?
У померлого 44 років, громадянина України, за результатами розтину встановлено поєднання пневмоцистної пневмонії, саркоми Капоші та В-клітинної лімфоми. В анамнезі невпорядковані статеві контакти. Що є найбільш вірогідним?
+Інфекція вірусом імунодефіциту людини, стадія СНІДу
- Інфекція вірусом імунодефіциту людини, стадія преСНІДу
- Вторинний імунодефіцит внаслідок первинної В-клітинної лімфоми
- Вторинний імунодефіцит внаслідок саркоми Капоші
?
Хворий захворів гостро. Пред'являв скарги на озноб, підвищення температури до 40°С, головний біль, кашель, задишку. На 5 день хворий помер. На розтині: легені збільшені в об'ємі, строкатого вигляду - "велика строката легеня". Для якого захворювання характерна така картина ?
+Грип
- Аденовірусна інфекція
- Крупозна пневмонія
- Респіраторно-синцитіальна інфекція
- Бронхоектази
?
У 30-річного померлого наркомана, який страждав на ВІЛ-інфекцію при патоморфологічному дослідженні виявлено, що обидві легені ущільнені, темно-бордово-сірі, мало наповнені повітрям, міжальвеолярні перетинки густо інфільтровані лімфоцитами, частина альвеолоцитів трансформовані у великі клітини, з центрально розташованим круглим ядром зі світлим обідком, які нагадують "совине око". Яка опортуністична інфекція викликала пневмонію у даного хворого?
+ Цитомегаловірус
- Пневмоциста карінії
- Атипова мікобактерія
- Герпес-вірус
- Токсоплазма
?
У дитини 7 років підвищилася температура тіла до 39°С, з'явилися нежить, кон'юнктивіт, кашель. На шкірі наголошувалися крупноплямисте висипання, при огляді порожнини рота - білі висипання на слизовій оболонці щік. Раптово з'явилося важке дихання і наступила смерть при явищах асфіксії. Який найвірогідніший діагноз?
+Кір
- Скарлатина
- Дифтерія
- Менінгококовий назофарингіт
- Грип

Соседние файлы в папке Тести по темах-1