Добавил:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.01.2021
Размер:
10.15 Кб
Скачать

Інформатика — Анотація    Автори

|

Контакти

|

Підсистема допомоги

|

Методичні вказівки

|

Анотація

|

Назад

   ІнформатикаАнотаціяОсновна сторінка

Автори

Контакти

Підсистема допомоги

Методичні вказівки

Анотація

  Анотація курсу "Інформатика"       Курс "Інформатика" є однією з фундаментальних дисциплін підготовки інженерів. Комп'ютерна революція, що дала сильний толчок розвитку індустрії інформації, привела до того, що людство вступило в пору інформаційної революції й встало на шлях переходу до інформаційного суспільства.

      Головною метою курсу "Інформатика" є навчання студентів основам функціонування ЕОМ на фізичному та логічному рівнях, сучасним операційним системам, методам алгоритмізації, технології програмування та використання алгоритмічних мов високого рівня під час розвязання науково - технічних задач на сучасних ЕОМ, застосуванню компютерiв в рiзних видах iнформацiйного обслуговування, вивченню структур даних, представленню iх в пам'ятi ЕОМ, а також методiв доступу до них в сучасних обчислювальних машинах.

     Предметна область - обробка інформації.

     Вивчення дисципліни "Інформатика" базується на знаннях, отриманих при вивченні таких дисциплін, як "Вища математика"(таких розділів як :операції з векторами, матрицями, обчислення рядів та чисельні методи).

     В результаті вивчення дисципліни студенти повинні

знати:

- структурну схему сучасної EOM, сучасні операційні системи, основи алгоритмізації прикладних задач, основи технології програмування з використанням мови С++, сучасний інструментарій програміста;

вміти:

- розробляти алгоритми розвязання прикладних науково - технічних задач, писати програми мовою С++, читати повідомлення компілятора, розробляти структури зберiгання даних.

     Дисципліна "Інформатика" містить теоретичний матеріал та задачі за наступними темами. Поняття Інформатики. Принцип роботи та структурна схема ЕОМ. Основні пристрої ЕОМ та їх призначення. Системи обчислення. Операційна система. Взаємодія програм з Windows. Особливості рішення задач на ЕОМ. Етапи проектування програм. Різноманітності алгоритмів. Алгоритмізація. Типові засоби розробки алгоритмів. Алгоритмічна мова C++. Символи мови. Типи даних та їх внутрішнє уявлення. Змінні та постійні. Структура простих програм. Операції та вирази в C++. Операції та їх пріоритет. Арифметичні операції. Операції: порозрядні логічні; множення; зміщення; логічні; відношення; умовні; присвоєння; перебудови та приведення типа. Оператори керування обчислювальним процесом та їх застосування в організації алгоритмів розгалуження. Умовні оператори (if, switch) та оператори передачі управління. Організація циклів. Оператори циклу (while, do..while, for). Складовий оператор. Програмування алгоритмів розгалуження. Покажчики та адресна арифметика. Масиви і їх стосунок з покажчиками. Засоби ініціалізації елементів масиву. Розробка програм з індексованими змінними. Багатовимірні масиви. Динамічне виділення пам'яті. Масиви покажчиків. Покажчик на покажчик. Модифікатор типа покажчиків на данні. Обробка рядкових даних. Текстові змінні. Обробка текстів. Функції роботи зі строковими даними. . Структури. Зовнішній або внутрішній шаблони структури. Структурна змінна. Вкладенні структури. Масиви структур. Об'єднання. Області видимості. Локальні та глобальні змінні. Класи пам'яті. Зовнішні змінні та функції. Механізми взаємодії функцій. Організація взаємодії засобами передачі значень, покажчиків, за замовчанням. Заслання. Передача параметрів за допомогою заслань. Масиви і структури як параметри функцій. Вбудовані функції. Рекурсії та ітерації. Перевантаження функцій. Файли. Робота з двійковими та текстовими файлами. Динамічні дани.

 © 2008 ХНУРЭ, Інформатики, Сінельнікова Т.Ф., informatika@kture.Kharkov.uaРозроблено за допомогою LERSUS

Соседние файлы в папке content