Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.01.2021
Размер:
15.21 Кб
Скачать

Задача для практики:

Іваненко, який був зареєстрований в Україні як суб’єкт господарської діяльності, став переможцем програми «зелена карта» і виїхав на проживання у США. Перед від’їздом за кордон, Іваненко видав своєму родичеві Петренкові довіреність на право здійснення від його імені господарську діяльність на території України строком на один рік.

Довіреністю представникові надавалося право укладати договори, необхідні для здійснення господарської діяльності, отримувати відповідні дозволи (ліцензії), подавати фінансову та іншу звітність в органи, які здійснюють контроль за господарською діяльністю, наймати працівників на роботу, виступати в суді тощо.

Петренко вирішив не проходити процедуру його державної реєстрації як фізичної особи-підприємця, оскільки Іваненко пообіцяв через рік повернутися в Україну і повторно видати довіреність аналогічного змісту.

На Петренка було відкрито кримінальне провадження за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Прошу надати відповіді на поставлені запитання:

1) Чи можуть видаватися в Україні довіреності зазначеного змісту?

2) Чи підлягає діяльність Петренка державній реєстрації як фізичної особи-підприємця?

3) Чи передбачена відповідальність за порушення порядку провадження господарської діяльності, у тому числі здійснення діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання?