Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Господарське право П-81 Пк-81-20210115T120932Z-001 / Templates - DO NOT EDIT / [Template] Практика з Господарського права № 5

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.01.2021
Размер:
15.22 Кб
Скачать

Прошу розвязати ситуаційні завдання

При вирішенні задач обґрунтувати рішення

Задача 1.

Рішенням Антимонопольного комітету України було відмовлено трьом суб’єктам господарювання у наданні дозволу на вчинення узгоджених дій.

Не зважаючи на таку відмову, суб’єкти господарювання уклали договір про утворення господарського об’єднання. Одночасно із поданням документів для державної реєстрації об’єднання, уповноважена особа засновників звернулася до господарського суду з позовом про визнання відмови у наданні згоди на узгоджені дії недійсною.

Позов уповноваженої особи засновників господарського об’єднання було задоволено господарським судом.

Дізнавшись про вчинення узгоджених дій, Антимонопольний комітет наклав адміністративно-господапрський штраф на суб’єктів господарювання, які виступили засновниками господарського об’єднання.

Дайте правову оцінку діям Антимонопольного комітету України.

Задача 2.

Кілька розташованих в одному місті господарських організацій, що спеціалізуються на капітальному будівництві (проектна організація, дві будівельні організації, інвестиційний банк та страхова компанія), прагнучи координувати свою діяльність з метою підвищення її ефективності, вирішили створити для цього відповідну структуру.

Однак постало питання вибору форми такої організації: господарське об’єднання чи холдингова група?

Проаналізуйте ситуацію і надайте правову допомогу господарським організаціям.