Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

4 Курс / переподы / ровн / !!!Проектування!!! / Критерії оцінювання, САПР

.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
32.77 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань студентів зі спеціальності

5.05010101 «Обслуговування програмних систем і комплексів»

дисципліна «Технології комп’ютерного проектування»

Перевірка та оцінювання знань студентів може проводитися декількома методами:

  • з використанням поточних тематичних тестів;

  • проведення підсумкових письмових контрольних робіт;

Поточний контроль є найбільш типовим і традиційним, проводиться протягом семестрового періоду навчання і включає в себе підготовку і виконання практичних занять, індивідуальні заняття під керівництвом викладача, самостійну роботу студентів.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок роботи на практичних заняттях, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь усно чи письмово представити певний матеріал.

Формами поточного контролю можуть бути:

  • письмова робота (написання програмного коду);

  • тестування знань студентів з певного розділу (теми);

  • усне опитування;

  • доповідь на заняттях (виступ з рефератом, презентацією, участь у дискусії);

При проведенні поточного тестування визначається рівень знань студентів з теоретичних питань курсу. Мінімальна кількість правильних відповідей студента на тестове завдання курсу, що дозволяє оцінити результати тестування позитивно (тобто "Задовільно" або "Зараховано"), має бути більше 50% від загальної кількості запитань тестового завдання.

Проведення заліку передбачає оцінювання засвоєння студентами навчального матеріалу на підставі результатів виконання ними завдань певних видів роботи під час практичних занять. Ці результати зараховуються як підсумок поточного контролю без додаткового опитування студентів.

Проведення підсумкової контрольної роботи з курсу - це один метод контролю знань. Результати роботи можуть бути оцінені за чотирибальною системою:

Оцінки "відмінно" заслуговує студент, який показав систематичне та глибоке знання питань матеріалу не тільки в обсязі матеріалу лекцій занять, але й матеріалів, рекомендованих для самостійної роботи, а також додаткової літератури. При цьому студент повинен продемонструвати вміння аналізувати інформацію, проявити творчі здібності в розумінні матеріалу.

Кількість правильних відповідей на тестову частину іспиту має складати не менше 95% від загальної кількості питань.

Оцінки "добре" заслуговує студент, який показав належне знання навчальної програми курсу, виконав усі завдання, при цьому допустив незначні помилки і мав невеликі недоліки. Як правило, оцінка "добре" ставиться студентам, які показали систематичний характер знань з дисципліни, вміють самостійно робити висновки та показали належний рівень знання рекомендованої літератури.

Кількість правильних відповідей на тестову частину іспиту має складати не менше 75% від загальної кількості питань.

Оцінки "задовільно" заслуговує студент, який показав знання основного матеріалу навчальної програми курсу в обсязі, необхідному для подальшого навчання і професіональної діяльності. Студент повинен відповісти на основні питання завдання, показати знання рекомендованої літератури, вміння аналізувати зміст питання. Можливі деякі помилки не принципового характеру.

Кількість правильних відповідей на тестову частину іспиту має складати не менше 50% від загальної кількості питань.

Оцінку "незадовільно" виставляють студентам, які не змогли показати необхідний рівень знань для подальшого навчання, допустили значні помилки або взагалі не виконали завдання.