Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Holod_V.V._Strategichniy_marketing.Navch.-met.r...doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
2.99 Mб
Скачать

Ситуаційні завдання

10.1

Виберіть добре відому Вам марку споживчого товару і, використовуючи матрицю Мелоуні, назвіть три напрямки рекламного повідомлення, які можна запропонувати фахівцям з реклами.

10.2

Існує маркетинговий прийом, який на Заході розглядається як стандарт роботи торговельного персоналу: при відсутності в магазині якого-небудь конкретного товару або визначених якостей, що покупець пред'являє до товару (наприклад, модель, колір), продавець рекомендує покупцеві відвідати магазин конкурента, де в даний момент, можливо, є потрібна модель.

Завдання для ситуаційного аналізу:

  1. Як Ви оцінюєте такий маркетинговий підхід – рекомендувати свого конкурента?

  2. На що розрахований даний прийом? Що саме намагається повідомити магазин покупцям, використовуючи цей маркетинговий хід?

10.3

Діяльність компанії SilverWorks поширюється на дизайн нагород і різних нагородних і пам'ятних медалей, розробку дизайну монет, розробку і виготовлення обмеженої кількості подарункових предметів. Компанія, судячи з її репутації і вимог клієнтів, вийшла далеко за рамки національних границь і міцно обґрунтувалася на міжнародному ринку.

З початку 60-х рр. компанія спеціалізується на роботі з дорогоцінними металами. Згодом вона отримала великий досвід і знання, однак, незважаючи на успішне позиціонування в своїй області і високу якість роботи кваліфікованого персоналу, компанія SilverWorks останнім часом має проблеми з прибутковістю. Команда SilverWorks поставила перед собою три задачі, засновані на нетрадиційному підході до бізнесу:

  • переведення бізнесу, що функціонує на основі одноразових, спонтанно розташовуваних замовлень, на основу більш регулярного одержання замовлень;

  • прагнення зберегти можливість одержувати гонорари за розробку дизайну для провідних світових виробників предметів домашнього побуту. SilverWorks не має намір покладатися винятково на спонтанні замовлення до випадку. Керівники компанії думають, що виконання подібних замовлень повинне залишитися основою бізнесу, але повинно бути розумно доповнено іншими джерелами надходжень;

  • прагнення здійснювати маркетинг «обмежених» партій виробів шляхом прямого реагування. SilverWorks прагне взяти на себе обов'язок з прямого маркетингу своєї продукції серед більш широкої групи кінцевих споживачів.

Завдання для ситуаційного аналізу:

  1. Чи можливий перенос даної концепції на високоексклюзивні предмети домашнього побуту, що високо котируються на ринку, при тому, що їхня ціна обчислюється сотнями ф. ст.?

  2. Складіть детальний перелік маркетингових комунікацій, необхідних для підтримки трьох маркетингових задач, запропонованих командою дизайнерів. Для цього потрібно:

  • розглянути варіанти комплексу засобів комунікацій;

  • чітко сформулювати задачі цих комунікацій для кожного елемента комплексу;