Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аварії на залізницях.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
37.12 Кб
Скачать

Висновки

На залізницях щороку відбуваються аварії. Найчастіше причинами аварій стають зштовхування поїзда на переїзді з автотранспортної технікою, несправність ж / д шляхів, злом рейок і багато іншого. Зміна погодних умов також впливає на опір руху рухомого складу, зчеплення коліс і рейок, на роботу локомотивів, вагонів, стрілочних переводів, контактної мережі. Зі зміною погоди пов'язаний цілий ряд відмов у роботі технічних пристроїв залізничного транспорту.

Для запобігання аварійних ситуацій на залізниці необхідно дотримуватись правил технічної експлуатації, інструкцію з руху поїздів.

За результатами минулого осіннього огляду розроблена програма поліпшення видимості на переїздах за рахунок демонтажу будівель і споруд, ліквідації нерівностей місцевості.

Щорічно відбувається близько 200 зіткнень поїздів з автотранспортом. Основною причиною аварій залишається низька дисципліна водіїв, які свідомо нехтують правилами дорожнього руху. У зв'язку з цим протягом року проведено 28 000 бесід з водіями транспортних засобів, вручено 23,7 тисячі пам'яток, встановлено 89 плакатів з наочною агітацією.

Використана література

1. Аналіз стану безпеки руху на залізницях України в 2008 році [Текст]: Утв.29.01.03 № ЦРЛ-43/1. - М., 2009. - 219 с.

2. Балалаєв, С.В. Безпека руху на залізницях України [Текст]: Учеб.пособие / С.В.Балалаев. - Хабаровськ, 2005. - 92 с.

3. Мудраченко, С.В. Залізнична безпеку [Текст] / Мудраченко С.В., Родіонов А.В. - Тула: Аріель, 2006. - 190 с.

4. Транспортна безпека. [Електронний ресурс] / Статті та огляди. - Хабаровськ.: 2006. - Режим доступу: http://transbez.com/info/rail/lazo-crash.html.

5. Новини у країні та світі. [Електронний ресурс] / Проісшествія.2006. - Режим доступу: http://www.volsk.info/news.php?id=67164.