Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.посібник по ООП.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
149.42 Кб
Скачать

4.2.4 Організація служби пожежної безпеки

Відомча пожежна охорона здійснюється відповідними міністерствами, зокрема управліннями служби охорони праці. Профілактичною протипожежною роботою на підприємствах займаються пожежно-технічні комісії під керівництвом головного інженера. До складу цих комісій входять: головний енергетик, механік, представник охорони праці та інші спеціалісти. Задача комісій – нагляд з протипожежним станом виробничих об’єктів та організація навчання працюючих основам протипожежної безпеки, організації гасіння пожеж до приїзду пожежних команд та інше.

Гасіння пожеж здійснюється професійними пожежними командами та добровільними пожежними дружинами ДПД окремих підприємств та об’єктів, яка створюється з числа робітників цих підприємств. Нагляд за діяльністю здійснюють управління пожежної охорони міністерства внутрішніх справ та спеціальна організація Держпожежнагляд.

При виникненні пожежі відповідальний викликає пожежну команду, а до її прибуття разом з присутніми приступає до гасіння пожежі всіма первинними засобами, евакуації людей та матеріальних цінностей.

КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ТЕМИ 4.2:

  1. Заходи системи попередження пожеж

  2. Умови розміщення об’єктів

  3. Призначення протипожежних стін

  4. Призначення протипожежної зони

  5. Вогнегасні речовини та їх властивості

  6. Засоби протипожежного захисту