Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СИНДРОМ ВТРАТИ.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

Вправа 3. «Техніка вовка»

Закрийте очі і уявіть, що ви плавно занурюєтеся в сон на своєму ліжку. Ви провалюєтесь в глибини свого Я, занурюючись у досвід своєї генетичної пам'яті. Сутінки ... Ви розчиняєтесь в темряві. Ви і є ця темрява. Але ось далеко-далеко попереду з'явилося світло. Воно стає все яскравішим, ви потрапляєте в зону світла в безкрайньому степу. Ви - вовк. Ви відчуваєте свої сильні лапи, гострі ікла, гнучке тіло. Ви великий і потужний хижак. Ви несетесь по степу, і для вас він - дім рідний. Але раптом ви помічаєте за собою погоню: вас переслідують три досвідчених вовка. Сама смерть несеться за вами по п'ятах. Вам не піти від погоні, і ви раптово повертаєтеся до них з твердим наміром їх знищити. Ви відчуваєте найсильніший прилив енергії. Ви накидаєтеся на першого вовка і розриваєте йому горло. Стрибаєте на другого і перегризаєте йому лапи. Але самий потужний третій вовк впивається іклами вам в бік. Вас захльостують гострий біль і злість, які миттєво переходять в лють, і ви загризаєте останнього супротивника на смерть. На степ вже опустилася ніч, і повний місяць заливає світлом округу. І раптом ви, дивлячись на місяць, починаєте вити плачем потужного хижака, який вам самому моторошний і незрозумілий. Вой переходить в дрож. Але це тремтіння поступово заповнює ваше тіло і душу впевненістю та силою. Ви виявилися сильнішими трьох могутніх вовків! Темрява згущається. Ви лягаєте на землю і засинаєте. І прокидаєтеся тут і зараз: сильною, спритною, впевненою в собі людиною.

Вправа 4. «Поплавок»

Життя не таке просте, як здається, і часом підносить несподівані сюрпризи. Ні один страховий поліс не позбавить вас від вирішення важких завдань, але, врешті-решт, кожному випробування надсилаються під силу.

Уявіть собі бурхливе море, шторм, ураган, потужні вали хвиль, що змивають все на своєму шляху. Раптово ваш погляд вихоплює поплавок, що йде під воду і знову виринає на гребінь хвилі. Уявіть, що ви і є цей поплавок, а бурхливе море - ваше життя. На вас накочуються хвилі життєвих негараздів, але вас неможливо потопити. Ви знову і знову спливаєте на поверхню. Ваша впевненість і ваша удача наповнюють цей поплавок і виштовхують його на поверхню. Нарешті, море, не здолало вас, заспокоюється, з-за хмар визирає сонце, і ви - поплавок - наповнюєтесь сонячними променями удачі. Ви пережили черговий шторм у своєму житті і вийшли переможцем. Уявіть собі наступні можливі урагани вашого життя, і з них ви теж вийдете переможцем, поплавком який неможливо потопити.

Вправа 5. «Сила вашого роду»

Отримання сили свого роду - один із наріжних каменів здобуття віри в себе, впевненості, надможливостей. Наскільки добре ви знаєте свою генеалогію? Які якості родового характеру вам притаманні?

Постарайтеся пригадати максимальне число своїх родичів, уявіть їх обличчя, згадайте ходу, інтонації голосу. А тепер згадайте своє найулюбленіше місце відпочинку, де ви відчуваєте себе комфортно і спокійно.

Закрийте очі і уявіть, що разом з вами там же знаходяться і всі ваші родичі. Ви їх бачите всіх відразу. Всі разом ви дійсно схожі на дерево, у якого багато сильних розлогих гілок. І ви - одна з цих гілок. У ваших жилах тече кров багатьох поколінь ваших предків, їхні гени - ваші гени.

А тепер визначте кращого з вашого роду і злийтесь з ним воєдино. Пориньте в його життя. Як він працював? Як він спілкувався з людьми? Як він переживав перемоги і поразки? Відчуйте силу його духу так, щоб вона стала вашою силою. А тепер спробуйте підійти до інших, обраних вами представників роду. Зверніться до них, попросіть підтримки і захисту. Колись і вас не стане на цій землі, і ви для кого-то станете ангелом-охоронцем. І ваші нащадки згадуватимуть вас, пишатимуться вами.

Так попросіть цю силу зараз у своїх предків. Подякуйте їм і попрощайтеся. Зробіть глибокий вдих, видих - і поверніться в цей світ.