Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Forma_zvitu.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
241.7 Кб
Скачать

I. Постановка завдання статистичного дослідження

У процесі статистичного вивчення діяльності одного з банків (вказати якого) отримані дані про річний Фінансовий результат (у вартісному виразі) за шість років, а також дані про Фінансовий результат по місяцях за 6-ий рік (вказати період).

Таблиця початкових даних

У процесі автоматизованого аналізу динаміки фінансового результату за шестирічний період необхідно вирішити ряд статистичних завдань.

  1. Розрахувати і проаналізувати показники ряду динаміки (абсолютний приріст (скорочення); темп зростання (зниження); темп приросту (скорочення), абсолютне значення 1 % приросту, середній рівень ряду динаміки, середній абсолютний приріст, середній темп зростання, середній темп приросту) фінансового результату банку за шестирічний період.

  2. Здійснити прогноз показника фінансовий результат на 7-ий рік на рік вперед з використанням середнього абсолютного приросту, середнього темпу зростання та методу екстраполяції.

  3. Виявити тенденцію розвитку явища (тренду), що вивчається, за даними про Фінансовий результат по місяцях банку за 6-ий рік методами ковзної середньої і аналітичного вирівнювання за прямою, параболою і поліномом 3-го порядку.

2. Висновки за наслідками виконання лабораторної роботи3

Завдання 1. Розрахунок і аналіз показників ряду динаміки фінансового результату за шестирічний період в банку (вказати в якому).

Навести формули за якими здійснювались розрахунки. Здійснити економічну інтерпретацію середніх показників ряду динаміки: середнього рівня ряду динаміки; середнього абсолютного приросту; середнього темпу зростання і середнього темпу приросту. Показати взаємозв’язок між отриманими показниками

Завдання 2. Прогноз показника «фінансовий результат» на 7-ий рік методом екстраполяції з використанням середнього абсолютного приросту і середнього темпу зростання. Прогнозування фінансового результату банку _______на рік вперед (вказати який) з використанням аналітичного вирівнювання ряду динаміки за прямою, параболою і поліномом 3-го порядку

Здійснити економічну інтерпретацію отриманих даних. Пояснити значення коефіцієнтів регресії в отриманих рівняннях. Обґрунтувати вибір рівняння, придатного для прогнозування, за коефіцієнтом детермінації.

Завдання 3. Виявлення тенденції розвитку явища (тренду), що вивчається, за даними про Фінансовий результат банку ________по місяцях за 6-ий рік методами ковзної середньої і аналітичного вирівнювання

Здійснити економічну інтерпретацію отриманих даних. Пояснити значення коефіцієнтів регресії в отриманих рівняннях. Обґрунтувати вибір рівняння, придатного для прогнозування, за коефіцієнтом детермінації.

Додаток

Результативні таблиці і графіки

Роздруківка Робочого файлу (Лист 3)

1 Всі статистичні показники необхідно представити в таблицях з точністю до 2-х знаків після коми. Таблиці і пропуски у формулюваннях висновків заповнювати вручну. У висновках при виборі альтернативного варіанту відповіді непотрібний варіант викреслити.

2 Всі статистичні показники необхідно представити в таблицях з точністю до 4-х знаків після коми. Таблиці і пропуски у формулюваннях висновків заповнювати вручну. У висновках при виборі альтернативного варіанту відповіді непотрібний варіант викреслити.

3 Всі статистичні показники необхідно представити в таблицях з точністю до 2-х знаків після коми. Зміст таблиць та графіків конкретизувати відповідно до отриманих індивідуальних даних за власним варіантом (вказувати назву банку та роки).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]