Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.хр.гл.карієс.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
266.24 Кб
Скачать

Відповіді на тестові завдання до теми : "Хронічний глибокий карієс"

Варіант -1

2

3

4

5

1.А

1.А

ІД

1.А

1.А

2.А

2.Д

2.А

2.Е

З.А

З.А

З.А

З.Е

З.А

4.А

4.А

4.Е

4. А

4.А

5.А

5.Е

5.А

5.А

5.А

6.А

6.А

6.А

6.А

6.А

7.Д

7.А

7.А

7.А

7.А

8.А

8.А

8.А

8.А

8.А

9.А

9.А

9.А

9.А

9.Д

10.Е

10.А

10.А

10.Д

10.А

Варіант 5

1. У хворого 30-ти років скарги на наявність каріозної порожнини, яка з'явилася 5 місяців тому. При об'єктивному обстеженні в 26 каріозна порожнина з широким вхідним отвором, в межах навколопульпарного дентину. Каріозна порожнина не сполучається з порожниною зуба. Дентин дна і стінок каріозної порожнини твердий, пігментований. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Хронічний глибокий карієс

B. Хронічний поверхневий карієс С Гострий середній карієс

D. Хронічний середній карієс

E. Гострий глибокий карієс

2. У пацієнта 38-ми років при об'єктивному обстеженні на жувальній поверхні 46 зуба виявили каріозну порожнину в межах припульпарного дентину. Каріозна порожнина заповнена залишками їжі, стінки та дно заповнені пігментованим дентином, зондування дна та стінок не викликає болю, термопроба безболісна, ЕОД- 6 мкА. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Гострий початковий карієс

B. Гострий середній карієс С Хронічний середній карієс

D. Хронічний фіброзний пульпіт

E. Хронічний глибокий карієс

3. Лікар-стоматолог проводить лікування хронічного глибокого карієсу 24 зуба, що має МОД(медіо-оклюзійно-дистальну) - порожнину, у пацієнта 35 років. Що повинен зробити лікар для попередження відколу бугрів? ясна. Порожнина розташована у навколопульпарному шарі дентину. Дентин на дні та стінках - щільний, темно-коричневого кольору. Колір зуба не змінений. Який матеріал оптимальний для пломбування в даному клінічному випадку?

A. Склоіономерний цемент

B. Силікатний цемент

С Композит хімічного затвердіння

D. Композит світлового затвердіння

E. Силікатофосфатний цемент

4. У хворого 30-ти років скарги на наявність каріозної порожнини, яка з'явилася 5 місяців тому. При об'єктивному обстеженні в 26 каріозна порожнина з широким вхідним отвором, в межах навколопульпарного дентину. Каріозна порожнина не сполучається з порожниною зуба. Дентин дна і стінок каріозної порожнини твердий, пігментований. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Хронічний глибокий карієс

B. Хронічний поверхневий карієс С Гострий середній карієс

D. Хронічний середній карієс

E. Гострий глибокий карієс

5. У пацієнта 38-ми років при об'єктивному обстеженні на жувальній поверхні 46 зуба виявили каріозну порожнину в межах припульпарного дентину. Каріозна порожнина заповнена залишками їжі, стінки та дно заповнені пігментованим дентином, зондування дна та стінок не викликає болю, термопроба безболісна, ЕОД- 6 мкА. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Гострий початковий карієс

B. Гострий середній карієс

C. Хронічний середній карієс

D. Хронічний фіброзний пульпіт

E. Хронічний глибокий карієс

6. Лікар-стоматолог проводить лікування хронічного глибокого карієсу 24 зуба, що має МОД(медіо-оклюзійно-дистальну) - порожнину, у пацієнта 35 років. Що повинен зробити лікар для попередження відколу бугрів?

A. Зішліфувати бугри

B. Ввести парапульпарні штифти

С Використати матеріал підвищеної міцності

D. Створити ретенційні борозенки в області эмалево-дентинного

з'єднання

Е..Створити широкий скіс емалі

7. Хворому А., 25р. встановлено діагноз: хронічний глибокий карієс 25 зуба. Для пломбування каріозної порожнини вибрано композитний матеріал „Spectrum". Яку ізолюючу прокладку доцільно використати в даному випадку:

A. Склоіономерний цемент

B. Евгенол-тимолову

C. Фосфатцемент

D. Цинк-евгенолову

E. Дентин-пасту

8. При лікуванні хронічного глибокого карієсу 46 зуба лікар-стоматолог використав сандвіч-техніку. Який матеріал необхідно застосовувати для сандвіч-техніки в даній ситуації під композиційний матеріал?

А. Склоіономерний цемент

B. Силікофосфатний цемент

C. Полікарбоксилатний цемент

D. Силікатний цемент

E. Фосфатний цемент

9. Дівчина скаржиться на наявність каріозної порожнини в 26 зубі. Об'єктивно: в 26 зубі каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину, дентин щільний, пігментований. Реакція на холодовий подразник чутлива. Зондування й перкусія безболісні. Поставте діагноз.

A. Хронічний глибокий карієс

B. Хронічний середній карієс С Гострий середній карієс

D. Гострий глибокий карієс

E. Хронічний фіброзний пульпіт

10. Пацієнтка 23 років звернулася до лікаря зі скаргами на наявність каріозної порожнини, затримку їжі в 7 зубі. Об'єктивно: на апроксимально-медіальній поверхні 7 зуба глибока каріозна порожнина виповнена залишками їжі, пігментованим і щільним дентином. Зондування й перкусія безболісні. ЕОД - 8мка. На рентгенограмі в периапікальньїх тканинах змін не виявлено. Поставте діагноз?

A. Хронічний глибокий карієс

B. Гострий глибокий карієс С Хронічний середній карієс

D. Гострий середній карієс

E. Хронічний фіброзний періодонтит